Notícies d'Alaquàs

07 de maig 2007

INAUGURACIÓ DEL PARC DEL DIJOUS

El passat dissabte s'inaugurava el Parc del dijous com a espai de jocs per a xiquets i xiquetes i de zona recreativa per als mes majors, amb instal·lacions per a fer torrades i paelles i un auditori obert.

Segons el Levante, 5000 persones anaren a la festa. Quina festa? La festa de la Primavera i el Joc Solidari. Com estem en precampanya, no podien fer inauguració (com ens té malacostumats el nostre ajuntament) ja que la resta de forces polítiques (les que s'enteren... evidentment) hauriem posat una denúncia a la junta electoral.

Bé, en tot cas, després de dos mesos els treballadors fent el màxim d'esforç per acabar l'obra, s'ha aconseguit inaugurar-la abans de les eleccions.

De moment, demostrant la poca atenció que mostren els nostres respresentants als veïns i veïnes del poble, els jocs infantils no disposen del terra que han demanat per a altres parcs. Una superfície més molla i que facilita el joc en ixes zones. Es fan malament les coses a posta o volent?
Cal destacar, també, la presència i organització del joc solidari per part de l'associació Sauqala, organització subvencionada íntegrament amb diners de l'ajuntament...


6 maig 2007
Más de 5.000 personas toman el Parc del Dijous de Alaquàs
La Festa de la Primavera abrió ayer este nuevo recinto de ocio

La tradicional Festa de la Primavera, que organiza el Ayuntamiento de Alaquàs con la participación de todos los centros educativos, batió ayer récords. Más de 5.000 personas pasaron por el Parc del Dijous, que se abría de esta forma al público, lo que convirtió la edición en la más multitudinaria de la historia de esta actividad infantil.

A las 11 de la mañana, que era la convocatoria, ya estaballeno el nuevo parque. En la zona infantil, los más pequeños disfrutaron de todo tipo de juegos, talleres y atracciones. También se instaló un espai jove con actividades deportivas y algunas exhibiciones.

Además, en el espai solidari, la Casa de Joventud Sauqala organizó la séptima edición del Joc Solidari, en el que se recaudan fondos para proyectos de cooperación internacional.


Red de acequias
El Parc del Dijous toma su nombre del brazo de acequia que antiguamente bañaba la huerta. De hecho, este es el único núcleo de todo el término municipal donde se conservan cultivos, que se han integrado en el parque. Además, se ha construido un simulacro de red de acequias con nombres de las que atravesaban el municipio.