Notícies d'Alaquàs

04 de maig 2007

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE DEL "BARRI DE L'OLIVAR"

Anit, es va presentar a l'auditori d'Alaquàs, la reforma del barri de l'Olivar.
L'ajuntament havia convocat els veïns i veïnes amb una carta, uns dies abans, per tal de presentar la reforma que van prometre al programa per a la legislatura 2003-2007.

L'acte va començar 20 minuts tard perquè el sr. Alcalde es va retardar per atendre diferents compromisos. Els veïns i veïnes van fer públiques les seues protestes per aquest motiu. Començava bé l’acte.

El sr. Alcalde, després de disculpar-se, va mostrar una projecció sobre com quedaria el carrer st. Josep. Alguns van protestar perquè no s’aproximava a la realitat ja que és el carrer més ample de tot el barri i no és, precisament, un exemple vàlid.

Els veïns i veïnes van posar en dubte coses com el clavegueram, el tema dels aparcaments amb els pals metàl·lics, la il·luminació deficient, com afectaria a les inundacions, el tema dels contenidors...

La intenció de la reunió, a part de mostrar la projecció, era crear un grup de treball entre representants de totes les zones del barri per tal de recollir propostes de cara a millorar la reforma. La realitat d’aquesta intenció, amaga, com ha passat amb l’avinguda Blasco Ibáñez, unes reunions inútils i inoperants on s’escolta el que els veïns i veïnes diuen però sense aconseguir modificar res. La realitat de les reunions que es van fer en les avingudes va ser que a les primeres reunions van anar prou gent però al final únicament eren representants de dos associacions, els quals eren conscients de la inutilitat de les mateixes. Això no és contar amb els veïns i veïnes. Després, quan l’obra s’ha inaugurat, l’ajuntament es plena la boca en dir que és una reforma consensuada amb els veïns i veïnes de les zones afectades... però pregunteu i voreu no és cert.

La última intervenció va fer referència al tema de la inauguració. Un veí va dir que els diners que segurament es gastarien en la inauguració que s’utilitzaren en altres coses més útils per als ciutadans del nostre poble. Molts dels assistents van estar d’acord en aquest aspecte.

Ací vos posem el retall de premsa que va publicar el Levante en relació a les crítiques que va rebre la reforma del carrer major per part del Bloc. Aquesta obra criticada es traslladarà al barri de l’olivar amb els seus inconvenients i beneficis. Si tot va igual, al mes d’acabar les obres, podrem vore els mateixos desperfectes que al carrer major. I l’ajuntament dirà que aquesta obra es va acordar amb els veïns i veïnes... sense ser veritat!
En resum: sense cap dubte un acte electoralista, de cara a la galeria, que veu el projecte de reforma del seu barri com una promesa que no es sap certament quan es realitzarà i com quedarà. Al barri de l'olivar hi ha més d'un veí que dubta de la gestió de l'actual equip de govern...