Notícies d'Alaquàs

20 d’octubre 2009

SERVEI DE LLOGUER DE BICIS

Els pobles de l'Horta Sud es posen les piles en el tema del servei gratuït de préstec de bicis.
De moment, els/les regidors/es han estat els primers en inscriure's al servei. Des del Fòrum no hem vist mai un regidor o una regidora en bici pel nostre poble. Si algú ho ha vist, que ens envie la imatge i ho publicarem. Però això sí, a la foto els primers.

Pel que hem pogut vore, les bicis no destaquen per la seua qualitat. Ja vorem quan duren sense haver de passar pel mecànic.

També hem descobert que aquest tipus de servei és diferent al que tenen altres pobles de la comarca propers al nostre. La descoordinació entre els pobles del PP i els del PSOE continua existent i únicament es podrà compartir bicis amb els pobles on mana el PSOE. Són els casos d'Aldaia, Xirivella i Quart de Poblet. Per exemple, per anar a Torrent amb la bici per tramitar gestions en hisenda o en diferents bancs, no podrem utilitzar aquest servei perquè el servei de lloguer de bicis a Torrent és diferent i incompatible amb el del nostre poble. Des del Fòrum pensem que els interessos polítics haurien d'estar per darrere dels interessos dels ciutadans i ciutadanes. És molt possible que estiguem equivocats...

Gràcies polítics per fer-nos més difícil el dia a dia en alguns aspectes...

20 octubre 2009
La alcaldesa y su equipo de Gobierno estrenan las inscripcions del servicio 'L'Horta Sud en Bici'
La Alcaldesa de Alaquàs, Elvira García, y su equipo de Gobierno se han dado de alta en el servicio de préstamo de bicicletas ‘L’Horta Sud en bici’ el día de la apertura de la oficina de tramitación de este servicio en el Ayuntamiento. Con esta medida, se quiere animar a todos los vecinos a participar en la iniciativa y reforzar el compromiso y esfuerzo del Ayuntamiento de Alaquàs a favor de la movilidad y la calidad de vida de los ciudadanos. Sólo es necesario rellenar el formulario de alta y adjuntar una fotocopia del DNI, una fotografía tamaño carnet y el justificante del ingreso de diez euros en concepto de fianza en el número de cuenta que se informa en el alta. Los usuarios de 14 a 17 años deben ser autorizados por sus padres o tutores y han de adjuntar también fotocopia del DNI de estos.

Los usuarios de ‘L’Horta Sud en bici’ dispondrán de una red con una veintena de bases donde podrán tomar y devolver sus bicicletas. En el caso de Alaquàs, este servicio se instalará en la Calle Lanjarón, en la Avenida Pais Valencià a la altura del Ayuntamiento, en la plaza de la Constitución y en la Avenida Blasco Ibáñez.

La iniciativa conjunta, en la que participan los municipios de Quart, Aldaia y Xirivella en el marco de la Mancomunitat de l’Horta Sud, sigue la línea de otras ciudades de España y Europa donde se está desarrollando con excelentes resultados.

Del mismo modo, el Ayuntamiento de Alaquàs refuerza su compromiso con la recuperación del espacio urbano para los viandantes y el transporte sostenible, como ha hecho en el entorno del colegio González Gallarza, la Plaça dels Ollers o el entorno del Castell d’Alaquàs y como se establece en el nuevo Plan General de Ordenación Urbana d’Alaquàs.