Notícies d'Alaquàs

10 de novembre 2009

LES BICICLETES... REALMENT ÉS UNA APOSTA ECOLÒGICA?

Segons publica el ABC.es, Aven ha subvencionat la implantació del prèstec de bicicletes al nostre poble i als altres del voltant governats pel PSOE.
Segons aquest article, la intenció de la l'Agència Valenciana de la Energia és estalviar el consum de 220.000 litres de gasolina i l'emissió de 55 tonellades de CO2 a l'atmosfera. No sabem exactament en quins valors s'han realitat aquests càlculs. Si açò s'aconsegueix amb l'ús de 100 bicicletes... no volem pensar si l'aposta dels ajuntaments fora més decidida a quin nivell de qualitat de vida arribaríem.

Per un altra part, segons diu l'article, el cost de la posada en marxa d'aquest servei és de 300.000 euros i que Aven costeja el 100% del cost elegible. Segons açò, quina aposta fan els ajuntaments si únicament estan fent ús d'un servei completament gratuït? Quina és l'aposta si, com sembla que serà, el segon any d'implantació del servei tindrà un cost, encara que mínim, per part dels usuaris i les usuàries? Realment estem immersos en una iniciativa ecològica o en una campanya publicitària?
Si realment és una aposta seriosa que es gasten els euros i els recursos per posar més punts on deixar i recollir les bicicletes (sobretot a Alaquàs que amb 31.000 habitants és el poble de la comarca que menys punts té...), que plantegen altres campanyes de conscienciació (tot no és posar les bicicletes gratis i deixar-nos en la selva), que habiliten carrils i/o carrers d'ús preferent per als ciclistes, que facen descompte en serveis públics amb la targeta per reservar bicicletes...


5 novembre 2009
Aven implanta bicicletas gratuitas en Aldaia, Alaquàs, Xirivella y Quart

Valencia, 5 nov (EFE).- La Agencia Valenciana de la Energía (Aven), ha implantado un sistema de préstamos gratuito de bicicletas en los municipios de Aldaia, Alaquàs, Xirivella y Quart de Poblet, en la provincia de Valencia, que permitirá dejar de consumir 220.000 litros de gasolina y de emitir 550 toneladas de CO2 a la atmósfera.

Según ha informado en un comunicado este proyecto se enmarca dentro del programa Ahorra con Energía que Infraestructuras puso en marcha hace unos meses y cuyo objetivo es lograr un mejor uso de los recursos energéticos en los diferentes sectores de la sociedad valenciana.

En concreto cada uno de los municipios contará con 100 bicicletas convencionales, que se han instalado en 19 bases situadas en puntos estratégicas de las localidades y llevan incorporado un sistema de control mediante tarjeta electrónica, que facilita su gestión por parte de los ayuntamientos.

Según las fuentes, la Aven financia la implantación de este sistema con un total de 300.000 euros "el 100% del coste elegible".