Notícies d'Alaquàs

23 de gener 2010

CONGRÉS D'HISTÒRIA DE L'HORTA SUD AL CASTELL D'ALAQUÀS


20 de gener de 2010

El Castell d'Alaquàs acull la presentació del 5é Congrés d'Història de l'Horta Sud

Historiadors i estudiosos participaran en aquesta trobada que es celebrarà els dies 15, 16 i 17 d'abril

20/01/10 13:30 - Alaquàs - el punt

Alaquàs ha acollit la presentació del V Congrés d'Història de l'Horta Sud, que tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 d'abril en el Castell d'Alaquàs. A aquest acte ha assistit l'alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos, el membre del Consell Territorial de la CAM, Benito Nemesio, el vicerector de Cultura de la Universitat de València, Rafael Gil Salinas, el president de l'IDECO, Rafael Roca Ricart, i la presidenta de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Empar Navarro.

En les intervencions s'ha palesat la importància d'aquesta convocatòria dissenyada per aprofundir en la història de la comarca no sols per conéixer-ne el passat, sinó, principalment, per construir un futur millor per a l'Horta Sud. També s'ha incidit en el fet que aquest congrés es planteja no solament com un fòrum per a estudiosos, historiadors i investigadors, sinó també com una oportunitat per a donar a conéixer a la ciutadania una comarca tan rica com aquesta.

L'estructura de la trobada vindrà determinada pel caràcter de les comunicacions que s'hi presenten: història, art, geografia, llengua, etnologia, cultura popular i economia. Els treballs que presenten els participants hauran de versar en el seu àmbit geogràfic sobre Alaquàs, la comarca o qualsevol població de l'Horta Sud. A més, i aprofitant el moment històric de la commemoració del 400 aniversari de l'expulsió dels moriscos, es donarà tractament especial a aquest tema.