Notícies d'Alaquàs

27 de desembre 2006

EL BLOC OPINA SOBRE LES AVINGUDES

Estos dies hem rebut a casa dues cartes (una en valencià i altra en castellà per a que ningú diga que no ho entén) sobre la posició del bloc en el tema de les avingudes.
Ací vos adjunte la carta:


Benvolgudes veïnes/Benvolguts veïns:

Davant la carta rebuda per totes i tots invitant-nos a participar en l'acte d'inauguració de la remodelació de les avingudes Blasco Ibáñez i Ausiàs March d'Alaquàs el Bloc Nacionalista Valencià vol posar de manifest una sèrie de consideracions.

En primer lloc, volem deixar clar que no estem en contra de les reformes d'avingudes i carrers del nostre poble per a fer-lo més humà i habitable. Però sí que estem en contra de malgastar els diners de totes i tots, dels capricis i dels enganys. Pensem que les reformes han de ser fetes des d'una perspectiva global i homogènia, sense entrar en contradicció, tal i com passa ara, amb els projectes executats del carrer Major i les avingudes Blasco Ibáñez i Ausiàs March o el carrer Francesc Forment. Perquè a tots els carrers del poble fan falta millores en l'asfaltat, les voreres i la il·luminació. Sense anar més lluny podeu mirar el carrer Mare Josefa Campos per la nit, o el carrer Mare de Déu del Carme.

En segon lloc, estem en contra de la mala planificació, organització i execució de les obres, que ha fet patir doblement les obres a veïns i comerciants. També estem en contra de què es pinten faroles i semàfors nous acabats d'instal·lar per un caprici sobre el seu color, estem en contra de tornar a fer un paviment nou i exclusiu, però incòmode i inútil per no fer cas de les queixes veïnals al principi de les obres, i estem en contra, entre altres coses, en que no s'hagen cumplit les fases previstes de les obres, i l’esforç de veïnes i veïns haja sigut doble.

En tercer lloc, per més que el Sr. Alarte insisteixca, com fa el PP amb l'11-M, NO ÉS VERITAT que les obres s'hagen fet en menys d'un any: començaren l'última setmana d'octubre de 2005 i han acabat oficialment el 16 de desembre de 2006. Compten i voran: o el Sr. Alarte no sap comptar o no li interessa fer-ho. I vol, a base d'insistir, que ens creguem una cosa que no és veritat.

Però, sobretot, ESTEM EN CONTRA DELS COSTOS EXCESSIUS que segur han suposat els imprevistos i les errades de les obres (o és que les constructores regalen les obres?), les hores extres per a acabar-ho abans de la campanya comercial de Nadal, els costos en exposicions, cartes, caixetes i inauguracions faraòniques que poden costar, proporcionalment, com una visita del Papa, és a dir, més del que Alaquàs pot pagar. Costos dels quals el Sr. Alarte no ens ha informat.

I, per últim, estem en contra que el Sr. Alarte parle tant dels immigrants dels anys 50 i 60 com si no n'hagueren hagut als anys 30 o als 90, reobrint velles ferides i alçant fronteres que moltes persones ja fa temps que hem superat. Perque Alaquàs l'hem fet entre totes i tots, els que vingueren fa 40 i fa 300 anys, amb l'energia i l'empenta d'uns i altres. I ja fa temps que treballem junts per seguir integrant la gent que encara arriba a Alaquàs buscant un futur que, en altres llocs, males praxis polítiques els han negat i que volen oblidar per sempre. Un futur que, al pas que va el Sr. Alarte, no podrem tindre amb els deutes que ens deixarà.

Una última cosa, si els Sr. Alarte, Alcalde d’Alaquàs, no sap escriure alaquasers i alaquaseres que s’ho faça mirar. Això vol dir molt, i no bo, del Sr. Alarte.

Bloc Nacionalista Valencia d’Alaquàs