Notícies d'Alaquàs

05 d’abril 2008

45 minuts fins al centre de València!

Una col·laboradora del Fòrum ha fet el trajecte en tren d'Aldaia a l'Estació del Nord avui dissabte 5 d'abril. Ací teniu el seu relat i les seues fotos "en exclusiva". Moltes gràcies!

Esperem altres testimonis, especialment dels que viatgen el dilluns en hora punta.
TRAJECTE D'ANADA A VALÈNCIA
9'27 Compre el bitllet a l'estació d'Aldaia i no es veu cap indicador del nou trajecte excepte uns fullets en finestreta. Si haguera comprat el bitllet en la màquina expenedora de bitllets no ho hauria vist.

9'30 Diversos avisos per megafonia ens adverteixen de la necessitat de viatjar amb bitllet i de les precaucions a l'hora de pujar o baixar dels trens.

9'38 Avís per megafonia de l'arribada del tren en sentit "València-Sant Isidre", però el tren ni es veu vindre

9'41 Avís per megafonia del tall de la línia c-3 i de la necessitat de fer transbord fins a l'estació de metro de Sant Isidre, el tren segueix sense arribar

9'45 Arriba el tren de les 9'35, que a partir d'avui és oficialment de les 9'41

9'48 Dos joves uniformats de Renfe passen pels vagons i reparteixen als passatgers els fullets que ja havia vist en la finestreta de l'estació.

9'52 Arriba el tren i para a l'altura de l'antiga estació de Vara de Quart, que està en obres, les portes no es poden obrir.

9'55 Mou el tren i arriba a la nova andana de l'estació València-Sant Isidre. Baixe i comence a caminar fins al final de l'andana que té 4 sectors, i que té la meitat de l'espai cobert per una marquesina. N'hi ha operaris per a acabar les obrers i un grup d'uns 12 homes, que semblen tècnis o directius de Renfe, observant l'estació i com evolucionem els passatgers.















El final de l'andana, on es creua per damunt de les antigues vies, està encara en obres.


















Baixe per les escales, molt estretes per a l'hora punta, i segueixc la marquesina que indica el camí, fent una corva, fins a l'estació de metro de Sant Isidre. N'hi ha una dona que creua el carrer i es dirigeix al mateix lloc, sense seguir la marquesina, perquè ja sap on va i un tecnic de Renfe li crida que segueixca la marquesina. N'hi ha també dues hostesses que indiquen on està l'estació, que hem de seguir la marquesina.





























































Per a accedir a l'andana dels trens en sentit centre de València, s'ha de passar per un pas inferior i creuar les vies del metro per sota. L'estació de Sant Isidre no té coberta la seua andana i els dies de molt de sol o pluja seran "molt agradables"
















10'11 Ha passat un metro en sentit Paterna i no l'he agafat perquè vull anar a l'estació de Bailén. Un minut després trobe un panell lluminos, que no es veu bé pel sol que li pega de ple, on comprove que el metro a l'estació de Bailén tardarà 6 minuts més que un altre en sentit Bétera, que ve primer.

10'15 Agafe el metro en sentit Bétera i me'n vaig a l'estació de Plaça d'Espanya, que supose que serà l'opció més recomanable, ja que la freqüència de pas és major que en direcció Bailén.

10'20 Baixe en l'estació de Plaça d'Espanya i allí pregunte a dues hostesses l'horari d'eixida dels trens cap a Aldaia, per si es mantenen els antics. Em donen un nou horari de trens de la línia C-3 València-Sant Isidre / Buñol / Utiel















Indicador encara cobert al carrer Julio Antonio, al final del qual està el carrer Bailén i l'Estació del Nord a l'altura de la via 9.

10'30 Arribe a l'entrada principal de l'Estació del Nord.

Durada del Trajecte d'Anada des de que puge al tren: 45 minuts.




TRAJECTE DE RETORN














10'40 En la capçalera de la via 9, on es solien agafar els trens d'Aldaia, pregunte a una solitària hostessa si per a agafar el tren a Aldaia he de comprar el bitllet a l'estació del Nord o el puc comprar a l'estació de metro de Bailén, que està prop. Ella em recomana que el compre en l'estació de tren, perquè, segons diu, en la del metro me vendran un bitllet de metro i després hauré de comprar el del tren en València-Sant Isidre. Compre el bitllet.

10'45 Entre en l'estació de metro de Bailén i veig a una hostessa de Renfe junt a una única màquina expenedora de bitllets de Renfe, per tant no cal passar per l'estació del Nord per a comprar el bitllet. Una volta en l'andana comprove que la freqüència de pas, en eixa estació, és cada 20 minuts i el pròxim previst arriba a les 11h. Mire l'horari de tren i veig que a les 11'14 n'hi ha un tren que ix de València-Sant Isidre i el següent és a les 12'14.















Cartell indicador del transbort junt a l'avís d'aturades al metro per al dilluns dia 7







11'09 Baixe en l'estació de metro de Sant Isidre i, ara, no he passar pel pas inferior, amb el que l'arribada al tren és més ràpid que en sentit contrari.


















11'12 Entre en l'estació València-Sant Isidre i no em demanen el bitllet ni funcionen les màquines cancel·ladores. Pregunte a un treballador de Renfe quin és el tren d'Aldaia, perquè no n'hi ha cap panell indicador de pròximes eixides, ni indicadors de via, ni indicadors de cap tipus per saber quin de tots els trens que n'hi ha parats va a Aldaia, o a qualsevol altra destinació. M'envien a l'andana d'enfront.













11'13 Puge al tren.








11'18 Mou el tren de les 11'14, que és possible que haja esperat un grup d'estrangers, amb pinta de moters, que van en direcció al Circuit de Xest.

11'25 Baixe en l'estació d'Aldaia


Duració del Trajecte de Tornada des de que compre el bitllet: 45 minuts


Aquesta descripció és d'un viatge amb pocs passatgers, supose que en hora punta serà més lent el transbordament del tren al metro per la concentració de persones.


Gràcies Renfe i tota la resta de "responsables" per regalar-nos 30 minuts més de viatge i una carrera d'obstacles pel mateix preu.