Notícies d'Alaquàs

10 de maig 2007

PRESENTACIÓ CANDIDATURA BLOC ALAQUÀS

Fa una setmana, el Bloc d'Alaquàs va presentar la seua candidatura a l'ajuntament d'Alaquàs amb la presència del secretari general del partit, Enric Morera.

A la web del Bloc hem pogut vore aquesta presentació i vos copiem la descripció que van fer de l'acte:


El passat dijous dia 3 de maig, va tindre lloc la presentació de la Candidatura del Bloc-Verds d'Alaquàs en un acte que va contar amb la presència de més d'un centenar de persones.

Conxa Ferrer, va presentar l'acte i després de fer un breu resum de l'activitat portada a terme pel col·lectiu al llarg dels últims anys, va manifestar que “aquesta candidatura que ara presentem no és una sigla apareguda del no-res, sinó una candidatura que té darrere el treball realitzat durant quatre anys des de fora de l'Ajuntament. En les eleccions del 2003 no vàrem obtindre el suport necessari per a tindre cap regidor, però això no ens ha impedit defendre el nostre programa mitjançant la presentació de mocions i preguntes, i criticant allò que el govern municipal no ha fet bé des de la nostra perspectiva”.

Per la seua part, Vicent Forment candidat a l'Alcaldia d'Alaquàs, va indicar en el seu discurs que “són moltes les coses que queden per fer, per convertir Alaquàs en el poble que totes i tots volem, i per a aconseguir-ho els hòmens i les dones del Bloc d'Alaquàs ho volem fer des d’una convicció profundament democràtica, amb un projecte perfectament perfilat de ciutat emprenedora, habitable i participativa”.

Vicent va manifestar que al Bloc-Verds, "treballarem sense renunciar al consens i al diàleg, on siga i amb qui siga, per solucionar, un a un, els problemes quotidians d’Alaquàs, que és el que realment importa i el que realment la ciutadania reclama, però ho farem sense hipotecar el nostre vot, un vot que no servirà per assegurar la majoria absoluta a cap partit dels que es presenten a estes eleccions."

El candidat a l'alcaldia va manifestar que "per a la gent del Bloc-Verds un dels dèficits més evidents de l'actual gestió municipal és la manca de participació dels ciutadans i ciutadanes en els afers públics, la por a la ciutadania, i la manipulació propagandística. Estos trets han de ser substituïts, ja que en l'actualitat són obstacles a una vida democràtica integral i són la mostra evident de l'esgotament d'un model basat en el malbaratament dels recursos econòmics, el culte a la persona i l'electoralisme. Volem que les coses siguen diferents, des d'ací i des d'ara mateix."

Enric Morera , candidat del Bloc a les Corts Valencianes, per la seua part, va criticar durament les polítiques aplicades pel PP a la Generalitat , tant en urbanisme i medi ambient com en els serveis públics bàsics i promoció dels serveis industrials tradicionals. Deia, així, que el PP basa la seua política urbanística en l'especulació del territori i la construcció d'innumerables macrourbanitzacions. També va voler criticar la deficient gestió dels recursos portada a terme en matèria d'educació, on s'evidencia la falta d'inversions en les escoles i un exemple clar és que continuen donant-se classes en barracons,. A més, va lamentar la falta d'una aposta decidida, per part de la Generalitat, per pal·liar la crisi dels sectors industrials tradicionals (tèxtil, calcer, etc). Enric Morera va acabar dient que tots aquests fets evidencien la necessitat de fer fora el PP de la Generalitat i aplicar polítiques respectuoses amb el territori, apostar per l'educació i la formació, i per uns serveis públics dignes i en condicions.