Notícies d'Alaquàs

18 de febrer 2009

EL BLOC I EL PRESSUPOST

17 febrer 2009
El Bloc planteja un Pressupost social, ecològic, auster en gastos corrents i que ajude la indústria i el comerç local


Un pressupost per a 2009 que aposte per l’austeritat en la despesa corrent i de personal, que se centre en el suport a les inversions productives i que accentue el seu carácter social i ambiental. Estes són les prioritats que el Bloc d’Alaquàs ha elaborat per als comptes municipals del pròxim exercici i que volen presentar a la regidora d’Hisenda, Isabel Mondejar, en una reunió que han sol•licitat amb caràcter urgent.
El secretari local del Bloc, Vicent Forment, ha presentat les idees del seu partit per als pressupostos de 2009 entre les que ha inclós el retall de la despesa ordinària i de les subvencions “prescindibles” gràcies a l’optimització del funcionament administratiut de l’Ajuntament i l’assignació adequada del personal. Així, pretén que els capítols I, II i IV de gastos municipals no superen el 50% del total.

A més d’apostar per les inversions, la idea dels nacionalistes és incorporar al text mesures de carácter ecològic i mediambiental amb el disseny d’un Pla de foment de l’estalvi energètic i d’ús d’energies renovables. En eixe sentit, també consideren “urgent” inversions en la millora de la xarxa d’abastiment i sanejament d’aigües ja que consideren que cal dotar al Pressupost d’una partida destinada a millorar la gestió de l’aigüa en Alaquàs.

D’altra banda, la formació considera “necesaria” realitzar una aposta decidida per la dinamització del teixit econòmic en la ciutat i a favor de l'ocupació. Dins d'esta proposta, el Bloc planteja dissenyar una política de suport a la indústria i al comerç local, centrada fonamentalment en recolzar la creació de llocs de treball i la inversió productiva.

Així mateix, reclamen el desenvolupament del Pla d'Ocupació Juvenil, apostant pel foment de l'autoocupació, la creació d'un nou viver d'iniciatives empresarials juvenils, una línia de contractes en pràctiques per a joves titulats, i el disseny d'un programa formatiu d'inserció laboral per a joves.

L’execució d’un Programa d’Accés a la Vivenda que incloga l'execució de vivendes en lloguer assequibles per a joves i el gravamen de la vivenda desocupada, un programa plurianual de millora de les infrastructures dels barris, augmentar els pressupostos destinats a la Cultura i l'Educació Municipal per a la ampliació del Centre Cultural de l'Olivar i la construcció d'una segona escola infantil i habilitar partides per al nou centre cívic ‘El Mercat’ són altres de les propostes del Bloc.

Així mateix, en l'àrea de Benestar Social, per al Bloc, és urgent per al 2009 dotar a la ciutat d'un nou Centre de Dia per a la tercera edad i augmentar les inversions en l'Àrea d'Instal•lacions Esportives, tant en remodelacions com en noves dotacions.

Des del grup nacionalista reclamen, a més, habilitar les partides suficients, en el pressupost municipal, per a promoure la participació ciutadana, facilitar l'elaboració de “pressupostos participatius”, dotar d'una oficina pressupostària al consistori i millorar la comunicació entre els ciutadans i l’administració local a través de les noves tecnologies.